10 GB/s

XG bakar & optičko vlakno – Suustavi za kabliranje današnjice za aplikacije sutrašnjice

10 Gigabita/s nije uvjet za većinu današnjih aplikacija, ali je nešto što se očekuje u budućnosti, pogotovo u podatkovnih centrima.  Organizacije koje žele da instaliraju kabelske sustave trebaju osigurati da platforma koju odaberu može podržati 10 Gigabita/s kako bi osigurali migraciju/prijelaz na brži prijenos podataka.

Sve do nedavno postojalo je samo jedno LAN rješenje za 10 Gigabitni Ethernet: optičko vlakno. Međutim, aplikacijski standard 802.3an 10GBaseT je sada ratificiran od strane  IEEE, te su odgovarujući ISO, EN i TIA kabelski standardi već u tijeku.

AMP NETCONNECT nudi dvije opcije XG sustava za 10 Gigabitni Ethernet: optičko vlakno I kabel s upletenom paricom /upleteni dvožilni kabel (twisted pair). Svaki sustav vam pruža mogućnost da razmotrite obje opcije te da donesete promišljenu odluku u skladu sa vašim osobnim potrebama.  

Ključni podaci

•    Izbor medija prikladan svakom aplikacijskom okruženju
•    Održivost u budućnosti
•    AMPTRAC integracija
•    Dokazana tehnologija
•    Izrazito visoki potencijal

XG bakar

Bakreni sustavi visoke brzine

XG bakrena rješenja od Tyco Electronics-a pružaju čvrstu I pouzdanu infrastrukturu za  10GBASE-T kao što je opisano  u IEEE 802.3an. Kabelski sustavi pružaju proširene margine za stroge zahtjeve ISO/IEC 11801 izdanje 2.1, što osigurava usklađenost sa istima čak u okruženjima koja nisu optimalna za brze aplikacije.

XG bakreno rješenje se zasniva na oklopljenom četveroparičnom sustavu, uključujući I sve bitne komponente za izvedbe kao što je to opisano u standardima kabliranja. Rukovanje zaslonima I jamstvo trajnosti su osigurani od strane patentirane zaslonske spojnice za prešani kabel (pressure cable screen clamp) koja jamči optimalno povezivanje kabla I konektorskog zaslona bez obzira koji se kabel koristi.  Priključak zaslona sa 4 točke od Tyco Electronics-a  u RJ45 priključku osigurava optimalno spajanje između utikača I utičnice (plug and jack). Pobrinulo se da se optimizira zaštitni sloj zaslona za vrijeme cijele instalacije, pružajući krajnjem korisniku najveće performanse bilo kog sustava komplementarnog sa 10GBASE-T.

AMP TWIST XG konektori su dizajnirani u SL formatu koji se naveliko koristi za sve konektore Tyco Electronics-a. Priprema se vrši sa patentiranom brzom AWC terminacijskom tehnologijom, koja pruža najbržu terminaciju  oklopljenog konektora (screened connector) u industriji.

XG optičko vlakno

Maksimalizirani multimodni učinak

XG optički sustav od Tyco Electronics-a pruža fleksibilno i čvrsto rješenje za 10GBASE-SR/SW kao što je opisano u IEEE 802.3. Kabelski sustav pružaj proširene margine za optičke sustave kao što je specificirano  u  ISO/IEC 11801 izdanje 2.1, što osigurava usklađenost sa standardom čak i sa više konektora nego što je specificirano aplikacijom.
XG rješenje sa optičkim vlaknima se zasniva na OM3 vlaknima terminiranim sa LC, SC, MT-RJ ili MPO konektorima, koji pružaju najširi izbor poveznog hardvera za optička vlakna. Kabel sa optičkim vlaknima  se procjenjuju i u laserskim i LED pokretnim uvjetima (laser and LED launch conditions), te mu na taj način omogućujući da podrži sve postojeće i buduće aplikacije za multimodna vlakna. U kombinaciji sa patentiranom tehnologijom optimiziranog fizičkog kontakta (Optimized Physical Contact) koja služi za spajanje sa hardverom, i na taj način osigurava kontrolirani fizički kontakt između konektora sa optičkim vlaknima, sustav pruža najveće margine koje su dostupne za ijedan multimodni optički sustav.

AMP NETCONNECT XG konektori sa optičkim vlaknima nude širok asortiman terminacjskih tehnologija, uključujući I inovativne LightCrimp Plus i RecordSplice metode terminacije optičkih vlakana. Dostupni su također i Plug&Go sustavi za najbržu moguću instalaciju, gdje se za gotovo bilo koji konektor koriste prethodno terminirani  MPO kabelski sklopovi i tranzitorske kasete.

Reference

HT ERONET
Fakultet zdravstevnih studija
Klinička bolnica Mostar