Klinička bolnica Mostar

Klinička bolnica Mostar

Bolesnička njega i uzdržavanje zahtjevi su koji kontinuirano rastu diljem svijeta. Već danas se velika pozornost usmjerava na brigu za bolesnike i na njegu starijeg stanovništva. Kroz modernu medicinu i komunikacijske tehnologije, njega i skrb postaju vrlo bitan faktor, bilo da se radi o privremenom ili dugotrajnom boravku u različitim zdravstvenim ustanovama.
Koncept bolničke njege i usluga u bolničkim ustanovama, koncept bolničke njege i usluga koji omogućava više vremena za boravak u svom domu postaju faktori koji su sve više i više važni. Moderna tehnologija pomaže zaštititi one kojima je potrebna njega i koji bezbrižno žele da borave kod kuće okruženi svojim najdražim.

Koncept uzdržavanja u domovima za stare i nemoćne, zbog demografskog i društvenog razvoja potrebno je prilagoditi infrastrukturu da prihvati sve potrebe današnjeg koncepta njege i uzdržavanja. Uvezivanjem različitih komunikacijskih rješenja omogućuje višestruki koncept koji se integrira u postojeću infrastrukturu.
Samo ustanove sa kompletnom infrastrukturom za brigu o pacijentima i dobro školovanim osobljem će biti u stanju suočiti se s izazovima budućnosti. Kako bi zadovoljile ove uvjete, Ackermann je razvio sustav koji je vrlo fleksibilan i koji se svakodnevno razvija, nudeći različite funkcije kako bi se optimizirao proces brige i njege oko pacijenata.
Clino System 99 odlikuje se maksimalnim stupnjem modularnosti i skalabilnosit. To uvelike pomaže da se prilagodimo potrebama i zahtjevima kupaca. Sistem je pogodan kako za male objekte od samo 20 kreveta, tako i za one sa više od 1000 kreveta. Sustav pomaže osoblju u njihovom svakodnevnom radu. CLINO sistem 99 je IP kompatibilan, dozvoljava integraciju sa postojećim sistemima i pomoću modula omogućava priključivanje na različite uređaje. Ovaj sistem omogućuje povezivanje velikih sustava sa nekoliko zgrada ili  udaljenih lokacija.

Upravljanje komunikacijama:
Sa clino sistemom 99, ustanove će imati velik izbor: od vizualno – zvučnih signala do direktnog razgovora sa krevetom pacijenta, sistem nudi cijelu lepezu moderne signalizacije u bolničkim ustanovama.
•    Vizualno-zvučni signal sa tekstualnim prikazom na displeju
•    Razgovor sa pacijentima ( za kontrolu pristupa, doktore i dežurno osoblje )
•    Mogućnost prosljeđivanja hitnih poziva na mobilne telefone
•    Integracija sa uređajima za održavanje života

Upravljanje uređajem
Više sigurnosti i optimizacija procesa rada kroz različita rješenja.
•    Brzi uvid u stanje medicinske opreme i učinkovito održavanje opreme,
•    Povećava sigurnost sistema (kroz različita upozorenja i zadatke štiti od pogreške osoblja, kontrola pristupa )
•    Ušteda vremena kroz učinkovitu logistiku uređaja
•    Održavanje i upravljanje uslugama
•    Različiti izvještaji
•    Kontrola pristupa
•    Određivanje odobrenja i ovlaštenja osoblja ( npr. pristup lijekovima ili usmjerenje hitnih poziva ) kroz RFID čitače i sistem za upravljanje karticama, povećavate sigurnost i učinkovitost, a time i isplativost ustanove.

Reference

HT ERONET
Fakultet zdravstevnih studija
Klinička bolnica Mostar